MAZ valvụ maka ipigide actuation

klapan_maz_vklyucheniya_privoda_stsepleniya_4

Ọtụtụ ụdị nke ụgbọ ala MAZ na-eji ihe mgbapụta ntọhapụ nke njigide na-ebuli elu pneumatic, ọrụ dị mkpa na ọrụ nke valve actuator actuator na-arụ.Mụta ihe niile gbasara MAZ clutch actuator valves, ụdị ha na atụmatụ ha, yana nhọrọ, nnọchi na mmezi nke akụkụ a site na isiokwu.

Kedu ihe bụ MAZ clutch actuator actuator actuator valvụ

MAZ clutch actuator actuator actuator valvụ (clutch booster valve, KUS) bụ valvụ pneumatic nke na-enye ọkọnọ na ọbara nke ikuku abịakọrọ site na pneumatic cylinder nke clutch booster mgbe njigide na-arụ ọrụ ma wepụ ya.

gwongworo MAZ nke ụdị ezinụlọ 500 (ma n'oge na mgbe e mesịrị 5335, 5549), ọzọ MAZ-5336, 5337, 5551, na nke ugbu a MAZ-5432, 6303 na ụfọdụ ndị ọzọ na-onwem na a okpukpu abụọ-efere ipigide, nke chọrọ bukwanu. mgbalị.Njikwa kpọmkwem nke njigide dị otú ahụ site na pedal ga-abụ ihe na-agwụ ike maka onye ọkwọ ụgbọ ala, ọ ga-emebikwa ikike ịnya ụgbọ ala ahụ, ya mere, a na-ewebata otu ihe ọzọ n'ime draịva ntọhapụ (PVA) nke ụdị gwongworo ndị a - ihe nkwalite pneumatic. .

N'usoro, PVA nwere ihe nkwalite pneumatic mejupụtara draịva lever ejikọtara na pedal, cylinder pneumatic na akụkụ etiti - KUS.A na-edozi cylinder ahụ na etiti ụgbọ ala ahụ (site na nkwado ahụ), a na-ejikọta mkpanaka ya site na eriri ogwe aka abụọ na clutch release fork roller.A na-ejikọta mkpanaka KUS na ogwe aka nke ọzọ nke lever, na ahụ KUS jikọtara ya na pedal clutch site na usoro mkpara na levers site na mkpanaka.

LCU bụ ma akụkụ ike nke lever PVA na akụkụ nwere mmetụta nke njikwa cylinder amplifier.Ihe nrịbama ntinye nke CRU bụ ọnọdụ na ntụziaka nke mmegharị nke pedal clutch: mgbe ị na-agbanye ya, LCU na-enye ikuku na cylinder, na-ahụ na agbanyere amplifier (ya bụ, ọ na-ewepụ njide), mgbe ọ a tọhapụrụ, LCU na-agbapụta ikuku site na cylinder n'ime ikuku, na-ahụ na agbanyụrụ ampilifaya (ya bụ, a na-etinye njide).Ya mere, KUS bụ akụkụ dị oke mkpa maka ịrụ ọrụ nke njigide, ọ bụrụ na ọ na-adịghị mma, ọ dị mkpa iji rụkwaa ma ọ bụ dochie ya kpamkpam.Iji rụzie n'ụzọ ziri ezi, ọ dị mkpa ịnweta ozi bụ isi banyere ụdị valvụ ndị dị adị, usoro ha na ụfọdụ atụmatụ.

Ihe owuwu izugbe na ụkpụrụ nke ịrụ ọrụ nke valves MAZ maka itinye aka na-arụ ọrụ njide

N'ime ụgbọ ala MAZ niile, a na-eji KUS bụ ndị yiri ya na nhazi.Ndabere nke imewe bụ ahụ cylindrical gbakọtara site na nkedo atọ - ahụ n'onwe ya na mkpuchi njedebe abụọ.Ihe mkpuchi na-enwekarị atụmatụ flange, a na-ejikọta ha na ahụ na kposara, a ghaghị iji gaskets mee ihe maka akara.N'ihu mkpuchi nke ikpe ahụ, a na-etinye mkpanaka nke ogologo ogologo oge, na njedebe nke e nwere ndụdụ maka ijikọ na etiti etiti abụọ-clutch drive lever.

A na-ekewa ahụ ahụ n'ime oghere abụọ, nke ọ bụla n'ime ha nwere ọwa eriri maka njikọ njikọ.N'ime oghere dị n'ihu e nwere valvụ, na ọnọdụ nkịtị nke mmiri na-agbanye n'oche ya (n'ọrụ ya bụ olu n'etiti oghere).Ọwa dị n'ihu oghere bụ ọkọnọ - site na ya a na-enye ikuku abịakọrọ na valvụ site na onye na-anabata ya nke usoro pneumatic ụgbọ ala.

N'azụ oghere nke ikpe ahụ, e nwere mkpanaka oghere na-esi na mkpuchi azụ pụta, na-ebukwa ndụdụ maka itinye aka na ogwe aka abụọ nke roller ndụdụ clutch.Mkpara ahụ nwere oghere nke na-ekwurịta okwu na ikuku.A na-egbutu eri na mkpanaka ahụ, nke a na-edozi nut dị na ya na locknut.Ọwa dị n'azụ oghere na-agbapụta, a na-etinye eriri na ya, nke na-enye ikuku abịakọrọ na cylinder amplifier, yana ikpochapụ ikuku site na cylinder laghachi na KUS mgbe a na-ahapụ pedal.

Arụ ọrụ nke KUS na PVA dum nwere nkwalite pneumatic dị nnọọ mfe.Mgbe a na-ahapụ pedal clutch, a na-emechi valvụ ahụ, ya mere PVA adịghị arụ ọrụ - njigide ahụ na-arụ ọrụ.Mgbe a na-agbanye pedal ahụ, KUS, yana ihe ndị ọzọ, na-agbanwe ruo mgbe a na-ahọrọ ọdịiche dị n'etiti nut na-edozi na azuokokoosisi na mkpuchi azụ nke ụlọ ahụ.N'okwu a, azuokokoosisi na-adabere na valvụ ma na-ebuli ya - n'ihi ya, ikuku si n'ihu oghere nke valvụ ahụ na-abanye n'ime oghere azụ wee banye n'ime clutch booster cylinder site na eriri.N'okpuru mmetụta nke ikuku abịakọrọ, piston cylinder na-agbanwe ma na-eme ka ntughari nke ihe mkpuchi mkpuchi - ọ na-ebuli efere nrụgide ma na-ewepụ njide ahụ.Mgbe a tọhapụrụ pedal ahụ, usoro ndị a dị n'elu na-eme n'usoro ntụgharị, valvụ ahụ na-emechi na ikuku si na amplifier cylinder site na azụ azụ nke KUS na oghere dị na mkpanaka ya na-abanye na ikuku, ike sitere na ndụdụ ahụ bụ. wepụrụ na njigide ahụ na-agbanyeghachi.

klapan_maz_vklyucheniya_privoda_stsepleniya_3

Ngwaọrụ mwepụta clutch MAZ

klapan_maz_vklyucheniya_privoda_stsepleniya_2

Nhazi nke MAZ clutch release booster valve

A na-ahọrọ akụkụ nke valvụ na akụkụ obe nke oghere niile ka ikuku ikuku na cylinder nke PVA amplifier na-eme ngwa ngwa, na ikuku na-abanye n'ime ikuku na obere nkwụsịtụ.Nke a na-enweta njikọ aka dị mma nke njide na mbelata nke uwe nke akụkụ niile na-ehichapụ.

Nomenclature na ntinye nke valvụ MAZ maka ịgbalite ngwa ngwa clutch

A na-eji ọtụtụ ụdị isi nke KUS na gwongworo MAZ:

  • Nwamba.nọmba 5335-1602741 - maka MAZ-5336, 5337, 54323, 5434, 5516, 5551, 6303, 64255. A na-enye ya na-enweghị hoses, na-edozi mkpụrụ na ndụdụ;
  • Nwamba.nọmba 5336-1602738 - maka MAZ-5336 na 5337 ụgbọ ala dị iche iche mgbanwe.Ọ nwere a shortened azuokokoosisi nke 145 mm, na-abịa zuru ezu na hoses;
  • Nwamba.nọmba 54323-1602738 - nwere obere mkpanaka nke 80 mm, na-abịa zuru ezu na hoses;
  • Nwamba.nọmba 5551-1602738 - maka MAZ-5337, 54323, 5551 ugbo ala.Ọ nwere azuokokoosisi nke 325 mm, na-abịa zuru ezu na hoses;
  • Nwamba.Nọmba 63031-1602738 - nwere azuokokoosisi nke 235 mm, na-abịa zuru ezu na hoses.

Ihe valvụ ahụ dị iche na nhazi na akụkụ nke ahụ, ogologo nke ị ga-eji / mkpanaka na ogologo nke hoses.A na-enye akụkụ dị iche iche n'ahịa na nhazi dị iche iche - na-enweghị hoses na eriri, n'ọnọdụ nke abụọ, a na-eji eriri roba na-echebe ya n'ụdị mmiri gbagọrọ agbagọ na ọkọlọtọ njikọ njikọ na mkpụrụ osisi.

Okwu nke nhọrọ, ngbanwe na nrụzi nke valvụ MAZ maka ntinye nke onye na-arụ ọrụ clutch

KUS bụ akụkụ pneumatic, nke a na-etinyekwa n'ibu ibu ọrụ yana mmetụta nke ihe na-adịghị mma gburugburu ebe obibi.Ihe a niile na-eduga n'iji nwayọọ nwayọọ na-eyi valvụ ma nwee ike ịkpata mmebi dị iche iche - mmebi nke valvụ, ikuku na-agbapụta site na akàrà, nrụrụ nke mkpanaka na mkpanaka, imebi ahụ, "ndụ" nke isi iyi, wdg.

Maka nnọchi, ọ dị mkpa iburu valvụ nke otu ụdị na ụdị nke etinyere na ụgbọ ala na mbụ, ma ọ bụ na-akwado ya dị ka analog nke onye nrụpụta.N'ebe a, ekwesịrị iburu n'uche na valvụ nke ụdị dị iche iche nwere àgwà dị iche iche na akụkụ dị iche iche, ya mere akụkụ "na-abụghị nwa amaala" nwere ike ọ bụghị nanị na ọ ga-adaba n'ime ebe, ma ọ bụghịkwa hụ na arụ ọrụ nkịtị nke draịva clutch.

Mgbe ị na-azụta valvụ, ịkwesịrị iburu n'uche akụrụngwa ya, ọ bụrụ na ọ dị mkpa, ị nwere ike ịzụta ọzọ hoses, plugs na fasteners.Iji zere ụgwọ ndị na-adịghị mkpa na oge efu, ọ dị mkpa ịlele ozugbo ọnọdụ nke akụkụ dị na ụgbọala, fasteners na hoses.

A ghaghị ịrụzi valvụ ahụ dịka ntuziaka maka ịrụzi ụgbọ ala ahụ, ma na-emekarị ọrụ a na-agbadata nanị ịkwatu akụkụ ochie na ịwụnye nke ọhụrụ, ebe ikuku kwesịrị ịgbapụta site na usoro pneumatic.Mgbe ahụ, ọ dị mkpa iji dozie valvụ ahụ site na iji nut na azu ya - ebe dị anya n'etiti ya na mkpuchi azụ nke ahụ KUS kwesịrị ịbụ 3.5 ± 0.2 mm.Mgbe nke ahụ gasịrị, a na-ebelata ọrụ niile nke valvụ ahụ na nyocha nke mpụga ya na ngbanwe nke mkpochapụ akọwapụtara.

Ọ bụrụ na ahọpụtara KUS ma tinye ya n'ụzọ ziri ezi, mgbe ahụ, ọrụ nke clutch drive nke ụgbọ ala Minsk ga-abụ nke a pụrụ ịdabere na ya na ntụkwasị obi na ọnọdụ ọ bụla na-arụ ọrụ.

klapan_maz_vklyucheniya_privoda_stsepleniya_1

Clutch ntọhapụ actuator valves MAZ


Oge nzipu: Jul-11-2023